Gevelrenovatie

Voegrenovatie

Door de jaren heen worden gevelvoegen blootgesteld aan vele invloeden, zoals weer en milieu. Zo kan zure regen bijvoorbeeld inwerken op de voeg. Daardoor is het mogelijk dat voegwerk zacht wordt en zelfs loslaat. Dit is niet alleen een naar gezicht, maar zorgt er ook voor dat vochtproblemen kunnen ontstaan. Om deze problemen op te lossen of – liever nog – te voorkomen, moet het voegwerk vervangen worden.

Uithakken

De eerste stap bij het vernieuwen van het voegwerk, is het verwijderen van de oude voegen. Dit gebeurt door middel van uithakken. Bij het uithakken worden alle oude voegen op vakkundige, nette wijze verwijderd. Er zijn verschillende methodes om deze klus uit te voeren, afhankelijk van onder meer de steensoort en het type voeg. Met de expertise van Geuzebroek Gevelrenovatie weet u zeker dat de meest geschikte methode toegepast wordt, met het beste resultaat tot gevolg.

Eén van de veelgebruikte methodes is het uithakken van voegen met behulp van een luchthakhamer of het uitslijpen van de voeg. Door het gebruik van professioneel, kwaliteitsgereedschap wordt hierbij schade aan uw gevel voorkomen. Het uithakken zorgt ervoor dat de oude voegen geheel verwijderd worden, waarmee ruimte wordt gecreëerd voor een goede aanhechting van het nieuwe voegwerk. Let op: wanneer het oude voegwerk niet op de juiste manier uitgehakt wordt, verkort dit de levensduur van het nieuwe voegwerk aanzienlijk.

Na het uithakken van het oude voegwerk, wordt uw gevel grondig gereinigd door middel van hogedrukreiniging. Hiermee worden alle losse en achtergebleven delen van de oude voegen en stof verwijderd. Zo kan het nieuwe voegwerk op een schone gevel aangebracht worden, voor het beste resultaat.

Voegwerk

Na het uithakken van oude voegen en het reinigen van de gevel, is het aanbrengen van de nieuwe voeg de volgende stap. Er zijn verschillende soorten voegen. Standaardvoegen zijn onder meer de ‘platvolle streepje terug’, ‘platvol doorgestreken’ of een ruw- of platgeborstelde voeg. Deze voegtypen vindt u terug in woningen uit de jaren ’70 en ’80.

Wilt u een speciale voeg, welke uw gevel nét iets extra’s of een bijzondere uitstraling geeft? Denk dan bijvoorbeeld aan een schaduw- of schuine voeg, verdiepte voeg, snijvoeg of knipvoeg. Met name de knip- en snijvoeg zijn momenteel populaire voegen, die met regelmaat worden gebruikt bij oudere, monumentale en historische panden.

Weet u nog niet welke voeg geschikt is voor uw woning en past bij de uitstraling die u wenst? Geuzebroek Gevelrenovatie toont u in een persoonlijk gesprek graag alle mogelijkheden. Met de aanwezige kennis en expertise, kunnen wij u de juiste voeg en kleur adviseren. Zo wordt de gevel voorzien van voegwerk dat bij de stijl past en waarmee uw gevel de unieke uitstraling behoudt. Uiteraard speelt uw persoonlijke voorkeur hierbij een grote rol!

Door onze ruime ervaring en kennis op het gebied van gevelreiniging, gevelrenovatie en voegwerkzaamheden weten wij welke techniek het best aansluit op uw wensen en uw gevel.

Heeft u vragen over voegwerkzaamheden of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Geuzebroek Gevelrenovatie via het contactformulier. Wij voorzien u graag van een passend advies!
Gevelreiniging

Gevelreiniging

In de loop der jaren kan uw gevel, door onder andere invloed van weer en natuur, de steen doen verkleuren en door middel van reinigen van uw gevel knapt deze weer aanzienlijk op en zal er weer als nieuw uitzien.
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

In de loop der jaren wordt de voeg in de gevel blootgesteld aan vele invloeden van weer en milieu.  Doordat de zure regen kan inwerken op de voeg kan het voegwerk zacht worden en er uitvallen.
Metselwerkrenovatie

Metselwerkrenovatie

Heeft u last van scheuren in het metselwerk, afgebroken stenen of stenen die worden weggedrukt door roestvorming? Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld weersinvloeden.