Metselwerkrenovatie

Heeft u last van scheuren in het metselwerk, afgebroken stenen of stenen die worden weggedrukt door roestvorming? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan weersinvloeden, roestende metalen ankers en kozijnen die het gewicht van bovenliggend metselwerk niet meer kunnen dragen.

Om metselwerk goed te kunnen herstellen, moet eerst de oorzaak van de ontstane schade worden gevonden. Gebeurt dit niet, dan keert de schade na verloop van tijd weer terug. Na het vaststellen van de oorzaak, kan de schade aan het metselwerk hersteld worden. Afgebroken of gescheurde stenen worden vervangen of gerepareerd. Dit doen we door de kapotte steen zorgvuldig te verwijderen en een nieuwe steen terug te plaatsen. Een steen die gerepareerd kan worden, wordt hersteld met een op kleur aangepaste reparatiemortel.

Het behandelen van een scheur in het metselwerk, gebeurt door middel van een passende oplossing. De oude stenen worden voorzichtig verwijderd en vervangen. Indien nodig werken we met spiraalvormige RVS-ankers. Dit heeft als doel dat er weer een verbinding ontstaat tussen het gescheurde metselwerk.

Wanneer de schade aan het metselwerk ontstaan is door roestvorming, wordt het roestige onderdeel blootgelegd, de roest verwijderd en eventueel behandeld met een speciale coating waardoor in de toekomst geen roestvorming meer optreedt. Na het verwijderen of behandelen van het roestige onderdeel, wordt het metselwerk in ere hersteld.

Door onze expertise in gevelreiniging, gevelrenovatie en voegwerk weet Geuzebroek Gevelrenovatie welke techniek het best kan worden toegepast bij het herstellen van uw gevel en kunnen wij u passend adviseren over de beste aanpak.

Heeft u vragen over de verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Geuzebroek Gevelrenovatie via het contactformulier. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies op maat!
Gevelreiniging

Gevelreiniging

In de loop der jaren kan uw gevel, door onder andere invloed van weer en natuur, de steen doen verkleuren en door middel van reinigen van uw gevel knapt deze weer aanzienlijk op en zal er weer als nieuw uitzien.
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

In de loop der jaren wordt de voeg in de gevel blootgesteld aan vele invloeden van weer en milieu.  Doordat de zure regen kan inwerken op de voeg kan het voegwerk zacht worden en er uitvallen.
Metselwerkrenovatie

Metselwerkrenovatie

Heeft u last van scheuren in het metselwerk, afgebroken stenen of stenen die worden weggedrukt door roestvorming? Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld weersinvloeden.